ett eget val ♥ღ

Hade en nyttig djup diskusion med min bästavän igår, det var skönt att få släppa så mycket. Dock har inte den här texten något med det att göra, typ.

Alla har rätt till att göra sina egna val. All ta en del av vad alla säger och spekulera, dra i trådar kring ämnet man diskuterar och faktiskt dra egna slutsatser är ett måste. Alla kan säga så olika saker om exakt samma saker, ett ämne kan diskuteras på ett flertal sätt och lätt bli missuppfattat.
Det finns en sak runt mig som jag diskuterar mycket om, men som aldrig rikigt leder någon vart. Irritation och besvikelse är det mest som kommer ut från samtalen, men när jag ställs framför mitt ämne så blir jag glad, en slags lycka som ingen annan riktigt förstår. Jag drar mina egna slutsaser från allt det ni säger, men jag har inte berättat hela historian ännu, och jag tror jag ska hålla det på den nivån. Skulle jag börja över ösa all min lycka och all min kärlek så skulle det inte finnas lika mycket mysik kvar. Jag måste få vara lite hemlig och ni får ställa era frågor. Ett fullständigt svar blir det nog inte, men jag är fortfarande otroligt glad så pressa inte.

Har även gått och funderat en hel del på just det här med kärlek. Det tar ett tag för en människa att blir kär, på riktigt. Först kommer flirten, spänningen och ruset. Sen är det förälskelsen, snabb och utan misstankar, den kommer lika fort som den försvinner, i vissa fall. Sedan har vi nått fram till kärleken..En ständig lek och 20-frågor. Jag förstår varför det heter kärlek, någon dum fan missuppfattade stavelsen på kärlek som säkert från början stavades kort och gott ''Tjärlek''...Tänk er en tjock mörk flytande vätska som luktar skogsbrand. Doften från tjäran är besusande, man blir yr och dåsig om man andas i det för länge, och vem känner inte igen den sistuationen i att vara ''kär''? Inte nog med det så glömmer man allt runt om när man andas i denna dimma för länge. Man vill gå därifrån för man känner på sig att det finns motgång, det är inte helt rätt. Man kan få inreskador efter upprepade inandningar och yrseln blir förvirrande. Att fastna för någonting som någon sedan sliter ur händerna på en är inte precis en önskad effekt. Det som allt för ofta händer nuförtiden, verkar det som, så är det bara ena parten som ville lämna över sig helt och fullt i den andres vårdnad och tryggande famn. Men förstå att man är två i denna situation för att få någonting att fungera. Man kan inte dra i den andres trådar och leka marionett dockor för länge, det kan fungera en tid. Men vet du vad din lilla tråd dock gör när du har släppt trådarna och gått för natten?( Man ska inte går runt och gruva sig och vara misstänksam, det håller aldrig. Men du vet inte hur dina tankebanor går om du jämför med motparten. Där kanske det bara finns, ett vi får se. Inga krav, hur skönt som hellst, men om det inte finns några krav och inga riktiga svar, hur ska man då veta hur allting ligger till?, hur ska man kunna stå rakryggad och möta andras ögon och förklara något som man inte förstår själv..?)
Man vet ingenting, frågar man inte så får man ingenting veta. Men har man kurage nog att fråga så får man inte alltid det var man velat ha.

Seriöst nog borde man spendera mer tid framför spegeln, lära sig att älska sig själv och det man göra och faktiskt tycka om sina brister, då har man ju den ideala partnen framför en. Ingen som säger emot den, bara en som håller med och visar sitt stöd, genom att alltid titta på en.


Någon som hörde? '' You loved , your fought and you lost but you must walk tall''

Finnar, folkan och ett dragspel

Min rubrik är helt onödig. Sitter och mår dåligt över en ful liten finne mitt i min panna. Åh den dagen den glädjen den bara försvinner. Ungeför precis som min jobbiga hat känsla över ett par strumpor som finns i mitt rum. Usch det är vidrigt att man får göra sådant åt folket. Strumpor som är konstant blöta äckliga och varm svettiga, nej hujeda mig. Det är okristligt.

Var på anställningsintevju i dag, träffade en otroligt trevliga tjej. Och vi surra och surra. Det var kul så förhoppningsvis så kanske jag får jobba på en myyysigt café under sommaren.
Var även upp en sväng till John John och Tony boy, vi surrade och lyssnade på bisarra låtar och bögmusik från Tonys sida. Men visst tycker man om gamla pojkband så är de kanon. Oj shit, en katt la sin rumpa på mitt ben nyss...det typ gnuggar...:S va fan gör katten? Jaja, ja så var jag och bokade en grej på trafikskolan i dag och I look on the brightside, detta verkar lovande. Mer säger jag inte. Jag har hemlisar för Danni.

Ska föresten på praktik i några dagar nu, ska bo hos min syster så det ska bli skönt. Ska lira rockband med små pojkarna och tolta ääääga dom!

en annorlunda, någolunda konstig sak

Varför? Har jag verkligen detta behov/begära av att förstöra allt jag inte hinner ha?

The Puppet ''du, raring, jag har inte så mycket pengar på luren, ring mig istället för sms,a ;P....Call u when Im home. Love''


Familjens underbara vän

Hej då Nicke. Det har varit en underbar tid att du har funnits i våran familj. Så otroligt tråkigt. Tycker så synd om min kära stora syster som såg Nicke som sin son.

Tisdag

Veckorna springer iväg. Fortare än att man hinner säga godmorgon, så är det kväll. Har precis kikat på den super bra serien grey's anatomy och ska snart knata iväg till skolan. För att göra vad? Våran klass har praktik egentligen men jag har ingen praktik vecka elva och tolv(som är nu)...synd men ska försöka ringa min syster som sitter på svaren. jag kanske får åka bort till hudiksvall i veckan ändå. Nästa vecka är det säkert i alla fall, men frågan är vad tusan jag ska göra i skolan nu!? Min lärare lär inte ska komma dit först vid halv två som vanligt, och den tiden tänker jag inte vänta på. Så snart tar jag bussen, och får jag inget uppdrag så kan det kvitta då åker jag hem, rider och äter mammas goda mat som jag missade igår. Byter om och drar till stan för att dansa med Danni.

Visste det låter som jag inte tar nå ansvar för mina studier men en smula less kan man säga att jag är när lärarna själva inte har en jävla koll på något och inte vet vad vi ska göra. Nej fy bubblan.

Nu måste jag cheer me up! Egentligen så är jag jätte glad, lite ont i nacken har jag och är besviken över att jag har det snålt med pengar, plus måste spara till vecka 16 då det är vemdalen som gäller. Men om det är någon glad person som läser så kan ni ju skicka något sött sms till mig eller så, då kommer jag att garanterat få ett leende på mina läppar.

Aú revóir!

Volbeat

Har precis kommit på det att det faktiskt är skön musik. / Volbeat \

Ja nu sitter jag här med yoghurt, äpple,vanilj, kanel. Mums...Men måste påpeka hur enormt tråkigt jag har det just nu! Har precis varit ute på en ridtur och det var ju nästan smärtsamt, vilken träningsvärk jag har i mina axlar!

Igår så tog jag och brorsan en åktur på skotern, inte nog med det så åkte jag snowboard bakom, så jävla roligt! fint väder var det också så man svettades som en gris. Men vi hoppade lite  och körde över sjöarna. Sedan fick jag upp brorsan på min bräda(han är inte en bräd åkare!) men satan vad duktig han var, stolt över honom till och med. Han hoppade även och det gick ju jätte bra, duktig kille! Så det var härligt att jag fick köra lite skoter och dra Peter efter mig en stund så jag fick vila och få tillbaka min andning.

 Tog lite kort sen i går så ska lägga upp dom sedan. Nu ska jag engagera mig i lite körteori. (Föresten så är jag riktigt sugen på att åka i backen, men ena jäntan är lam, den andra är upptagen, och den tredje är i Lund. Inte nog me det så jobbar ju folk..:O, tråkigt)

Fredrik 13-år!

Herre min je, när fan blev alla så här gamla? Det är helt otroligt. Pratade med han jag har hästen hos idag. Nämnde lite lätt om att jag skulle till Hudiksvall. Min systerson skulle fylla år. Grannen trodde att äldsta pojken var 8-9 år... Han svimmade när jag sa att Fredrik faktiskt skulel bli tonåring. Ja och ärligt talat så är det otroligt. Söta lilla Fredde. 13ÅR! (Familjen hoppas på det bra''a'', att han inte blir en trottsig skit unge som moster sin, dvs, mig. haha)

Körde bil från Njurunda till Hudiksvall också. Otroligt bra gick det(Y)


Ska lägga upp lite meningslösa bilder på BDB, http://praliner.bilddagboken.se



Fotograferat den nya linjen

Så Igår var jag och Ida på Västemalm och fotograferade eleverna på SHS(D) dom vet inte rikigt själva vad dom heter än. Stil-Hälsa-design eller Stil-häls-Spa.  En rikigt trevlig linje med mycket trevliga personer och det var fräscha lokaler. Linjen verkar rolig och skulle det finnas som indv. val (Kurs) så skulle jag lätt haka på.

Idag fotograferade vi två tjejer som höll på med Make up i studion. Dom till hör Stil-hälsa så alldeles strax ska jag ta reda på vad vi ska göra med bilderna, om dom ska skrivas ut till deras lokaler eller om det ska finans på en cd.

lite smak prov.

produktfoto
 


Inte helt fläckfri

Jag har liksom många andra, skelett i garderoben. Men att rota bland dom vore ett enormt misstag. Skulle kunna påstå att det är helt absurt att jag ens nämner det.

Men jag tänkte bara berätta en helt omärkvärdig sak som...att jag inte kan bära vitt, inte på grund av något annat än att jag helt enkelt inte kan hålla mig borta från fläckar. Jag är som en magnet och fläckar sätter sig som  betong  på mig. Det är där för att stanna.
 Tycker personligen att vitt är vackert, ska lära mig att inte rulla runt i smuts.
( Ursäkta, men jag har verkligen inget vettigt att säga. Inte för att jag på senare tid haft det, eller någonsin haft det. Men jag har ett behov, som ersätts av det här..:S)


Bjuder på denna bild, ser ut som jag har underbett, men va fan:D
Har föresten kommit igång med ridningen nu igen efter min baby, Tano, varit lite dålig i benen. Så i morse tog man en härlig snö ritt runt travbanan och bara mös. Längtar till i morgon då ska jag till backen igen med Danni, och det var bra länge sedan. Så nu är det högtid att göra något som skadar mig igen!

Backyard Babies

Just ja, måste även säga att jag var i Hudiksvall i lördags och såg backyard babies spela. Det var härligt. Så jävla sköna grabbar. Jag surade upp mig ordentligt mot alla tro jag. Fy fan vad jag hatar fulla äckliga fjorskiga brudar!

Men jag fick mina goda drinkar och var med ett gott sällskap så jag var glad ändå;)



No shit

Åh, detta var en aningen tärt. Sitter i skolan nu för att jag och Ida skulle fotografera de nya programmen i Västermalm (Frisör/ Stil-hälsa-design) klockan tio, så jag som bor ute i den djupa skogen var tvungen att ta bussen in till skolan vid halv 8 i morse. Men nu fick jag ett Mail om att vi inte kunde fota idag. Och idag efter lunch så ska vi träffa våran lärare och diskutera vad vi ska göra i veckan...EFTER LUNCH! hallå...? någon...hjälp mig. det är 4, typ 5 timmar kvar.

Fotograferade under mammas Födelsedag!


klänningen som jag fick av min syster  måste ni få se, den är ju så otroligt sööt!



skärpning

Alla får ha den här känslan av att allting sviker, släpper och att det inte finns någon bekräftelse.

Jag vill hålla för öronen, inte lyssna och göra precis som jag vill. Kunna säga nej, Vill inte ens behöva förklara mig. För vad tjänar den här lilla förklaringen för mitt Nej till?...Ingenting. Ingen som iaktar och lyssnar. Läser mina läppar och vill förstå. Göra som man vill utan konsekvenser, att ingen nämner en suck om vad man ska eller borde göra. Helt tyst, bara för en stund. Ett jäkla tjat och skällande. Man stå ut i bland, men, det drabbar även andra.

Såg en sak idag och jag ville bara sluta mig. Situationen som varit med förut, den var så behaglig, men samtidigt smärtsam, sjukligt nog så ville jag bara ha allt det igen. Allt det som jag faktiskt aldrig hade på riktigt. Men det som var ett då och som betydde något, även fast det bara var en ''teater'' så kändes det riktigt för en stund. Eller jag inbillade mig det i alla fall. Vet att allting är så mycket bättre nu, men jag är människa. Vi nöjer oss inte med mindre, och vi nöjer oss aldrig med någonting. Skulle vi få världen i våran hand så skulle inte ens det vara nog. Vi skulle vilja ha rymden också. Och det som finns gömt bakom det.


Är absolut inte bitter, jag är jätte glad, men jag hade lite funderingar bara!


Att vara nöjd, att inte säga för mycket, att låta allting bero. Honey, du sa till mig idag att nu måste man fråga om man ska få veta något, sarkastiskt var det men efter en stund så.. Det var faktiskt inte medvetet, Jag har inte nå större förhoppningar.

Fotograferingen för klubben förra söndagen.Bara nå random pics nu..


Let's Dance - ut med kärringen!

Jag tycker att Let's dance har sina stunder, ex reklamerna..(Y)....Och Hjälp!, men annars är det långt, trisst och påminner om en lidelsefull död. Tanten, okej vem är du? Är jag för ung för att veta?, sak samma, du ska ut. Niclas skulle varit kvar. En skam. Ursäkta men, vilka var ni som röstade, euuw...nej godnatt för mig.( Magnus är en riktig gobit, jag och Tha puppet älskar Skönheten&Odjuret. Så han är bara så otroligt mysig.) Diskuterade även med farsgubben om att det oftast är dom stora starka karlarna som är känsligast ;) '' en nära kontakt med sina känslor''

Backen

Haha, så roligt det var att Caroline Andersson min själkamrat invigde sin backåkning i onsdags förförsta gången sen vemdaln för ett årsedan. Jag danni, carro och dannis lilla syster Amilia var helt speedade. GO NUTS, ungefär det var vi. En liten turkisk pojke, säker 18-19 år som såg ut som en 13åring(tror jag har rätt då) sa hej till mig när jag var i full färd med att knäppa av mig bindningen och ta liften upp igen, Caroline som stod bakom mig hörde denna säja hej och när jag inte svarade, för att jag inte hade en enda tanka på karln så sa han - Hon är oskuld! Haha men va i hellskotta tänkte jag när vi var uppe och skulle åka igen(carro berättade ju så klart). Hade aldrig sett honom men sånt händer. Det var faktiskt en av alla tusen roliga händelser. Tex, Danni trilla i liften igen, hon är sååå skön. Jag vågade hoppa i en mindre big jump igen, dock gjorde jag några volter när jag landade som inte hörde till. Men så gick vi lös i skogen och såg allmänt fåniga ut, jag skulle upp på någon ''trävägg'' och sedan åka ner igen, haha mm, jag kom på att oj, fan jag måste ju andas så vipps fick jag all snor i ansiktet. Bli inte äcklade nu, men det torkade jag fort bort efter att jag blivit passerad av andra med spelare i backen, haha eeeeuuuww. det kändes som att jag stod på rutan passera gå utan att ta ett steg framåt.  

Även ordnat praktik plats, under vecka 13 men problemet är att jag måste till skolan vecka 11-12 om jag inte får något annat under dom veckorna. Så Min syster som känner denna fotograf jag ska vara hos fick henne att fundera på om jag inte kunde vara där vecka tolv också. Så får se, man får hoppas på det bästa.
( DÅ lär vi åka till hassela elelr järvsö för att spinnaloss lite också)

Plus att jag längtar till i morgon, då blir det fylle drag och rock lite till Backyard Babie i Hudiksvall! Kom alla glada!

Vill ni se nå kul!?:D haha kika låångt in i bilden.



Observera läget

jag är expert på att göra en full rapport på min omgivning efter några sekunder. Nu minns jag kanske inte hur många träd som var framför mig, men människorna brukar jag oftast få en klar blick av.( Om det inte är en ful fan som säger hej, oftast märker jag inte det.)

Men jag var med pappa och mamma i Birsta och köpte en jacka, då kom dessa tu på att dom skulle köpa en tv.
Så nu är man nöjd och kan kika på en 42'' TV hemma iaf och slipper den fula slivriga burken i vardags rummet, men tänka sig. På något magiskt vis hamnade den fan på min byrå i mitt rum....

Jaja, back to the track, killen som sålde Tv,n. Jag noterade hans namn och att han var otroligt söt och hade en liten stjärt, jag och mamma spanade in den lite diskret. Han var jätte trevlig(som försäljare ska vara) och såg oerhört fräsch ut. Ni som känner mig vet att jag har vissa perioder då jag antingen kan dömma någon utifrån skorna till hur håret ligger.(har blivit mycket bättre nu och kollar inte på detaljer, jag ser helheten, oftast...försöker,.. iaf) Ja, men så efter en stunds förföljande av denna kille så upptäcker jag att, ja han har ju inte duschat på någon dag, han hade halvstruligt hår som var lite flott. Han hade inte så otroligt rena händer heller och skorna tyckte jag såg svarta och snygga ut, lite myggjagare utöver dem, men nej dom skiftade mellan svart och grönt och var lite spruckna och vatten skadade. Han hade en blå slipps, jag tänkte, det ser ju bra ut, men den var det lite flott på, någon form av inpräntad olja och den var inte struken heller. Hans vita tröja hade en liten fläck och jag hann även tänka på att hans skärp inte var äkta. Den slivriga bucklan på särpet hade bleknat till rosa längs hela kanten. Men helheten och på av stånd. Yeapp girls, go for it, jag kan tala om var han jobbar.

Jag berättade detta för mamma när jag satt i skuffen och delade sittplats med pappas verktyg och olika nyanser av smuts. Jag kände av hur modet sjönk och kom på att, vad har jag för rätt att dömma, men kom på mig själv med att jag bara tänkte allt detta jag sa ingenting och har inte plankat ner på någon. Jag hann bara tänka lite för mycket. Mamma som sagt, ja hon bara skrattade och sa att jag påminnde om henne. Ja men hallelujha, igår sa grannarna att dom trodde jag var mamma. Stilen liksom. Jaha, ja men hej då, ska lära mig att spela Damn it med Blink 182, så att John John får sin konsert någon vacker dag. <3

Blå

Vad tusan har hänt med min blogg, den kanske är stilren men texten om  mig är ju långt åt helvete. Men nu måste jag berätta om min magnifika dag!

Jag sov hos en söt och gos gosig vän i går och det var bara mys, så glad blev jag för det:) Och jag kom på en sak om mig själv. Jag härmar det folk gör på tv. Såg någon grabbarna i herre på täppan!? haha, dom skulle ju ta massor av ärtor i munnen och spotta i någon dl mått, haha när dom gpade så gapade jag också.

Jaja, så imorse vaknade man glad och kram sjuk(dock var klockan 04.11, när jag vaknade och va as pigg först..) och sedan åkte jag med halv nio bussen till min puppet och vi skulle få skjus och köpa nå jackor, som vi kunde ha i backen men vi var för tidigt ute, så utan jacka åkte jag till Sidsjön och cruisade runt där. (lite kyligt så där)

Jag tyckte att allting var allmänt ostabilt, så jag va halv vinglig och domnad så där, men det gick ändå bra med att åka på någon rail och skutta runt som en ful fan. Men så skulle jag åka på ett rör där och tjohejsan det gick ju bra jag lyckade till och med snurra en skvätt, men så andra gången så kände jag verkligen att jag var ostabil, men klart jag skulle upp ändå på den, vipps så trillade Natalie över den och tog emot med sin veka kvinnliga handled....Höger, ska jag upplysa er om att det var. Ont gjorde det men ingen större skada skedd tyckte jag, så vi åkte vidare men det värkte ju som en Jehu! så jag härdade ändå, det var rätt skönt att åka ändå. Men så kom jag hem och blev blå, och lite svullen.
 Pappa sa  - det är bra det, nu kan jag vara lugn. Då har du i alla fall inte brutit den.
 Ja tack för den jag tycker om dig med pappa.

Ska bara meddela er att jag är så orolig för min häst så det är sjukligt. Han har dragit på sig en typa av korsbands förlamning och är svullen och väldigt stel i bakkroppen och vill inte alls gå. Buhu:'( måste ringa vetrinär och se så det inte är nå fel på min bäbis. Han är ju även 15år så han är ju inet precis ungdom heller. Men allt hopp har jag för honom, han är ju ändå min stora starka karl!

 ( Par hästar i ur och skur- som det stod i Sundsvallstidning och min och Tano!)

RSS 2.0